Elke fles vertelt een verhaal
Waar komen de diverse geuren en smaken in de fles vandaan?
Tijdens de verschillende tastings brengen we sappige verhalen over het ontstaan van elke drank, de evolutie in de tijd, en -al dan niet uitgebreid- het productieproces.
Het belangrijkste onderdeel voor velen zal ongetwijfeld het samen ontdekken zijn van de verschillende samples in de proefglazen. We leren hoe we het best degusteren en wees maar zeker dat hierbij al je zintuigen van pas kunnen komen!
Wat praktische tips omtrent o.a. het bewaren van flessen en foodpairing komen ook zeker aan bod.
Tastings kunnen volledig op maat aangepast worden. Elke tasting is uniek!
Een greep uit onze gedistilleerde verhalen:
De wondere wereld van de Schotse single malts
Ontdek de rijke diversiteit aan whisky’s van zacht fruit tot stevig gerookt. Een tasting doorspekt met prachtige visuals en boeiende verhalen over de Schotse regio’s, het productieproces & de teams achter dit levenswater.
Yves ging al tientallen distilleerderijen bezoeken, heeft er zijn opleiding genoten en deelt maar wat graag zijn passie & kennis.
Rum gerijpt onder de Caraïbische zon
Het tropische klimaat doet je helemaal wegdromen: met je voetjes in het zachte zand uitkijkend over de oceaan, genietend van een heerlijke rum of 2. Ook suikerriet, dat de basis is van rum, heeft deze zwoele temperaturen nodig.
Elk eiland heeft wel iets anders te bieden: waar verlies jij je hart? Witte, gouden of bruine rum? Spaanse, Engelse of Franse stijl? Ontdek het allemaal in een ontspannen sfeer.
Gin blijft 'in'
Het ontstaan van gin & jenever: van geneeskrachtige drank in de Middeleeuwen tot de recreatieve stijl vandaag de dag. Jeneverbes is het essentiële donkere besje dat in beide aanwezig is.
Voor de rest is de meesterstoker vrij om te kiezen welke kruiden, specerijen & fruit worden toegevoegd. Er bestaat dan ook een enorme diversiteit.
Hou je meer van een droge, kruidige, fruitige of zoete stijl? Let’s find out. En er zijn veel meer mogelijkheden dan enkel met tonic. Ontdek o.a. gin fizz, negroni & jenevercocktails.
Experimenteren met cocktails & mocktails
Van stevige sipping cocktails over lichte creaties tot alcoholvrije mocktails.
Zit er een getalenteerde shaker in jou verborgen? Leer zelf de perfecte technieken & o.a. het belang van goede ijsblokken. Zowel zure, zoete als bittere varianten komen aan bod.
Vind je zelf de ideale balans? Iedereen kan het op speelse wijze leren.
Smaken verschillen en gelijken: alles over foodpairing
Van aperitief tot dessert. Van bartender tot foodie. Je kan spirits en cocktails ook verrassend goed matchen aan eten. We leren nieuwe, smaakvolle combinaties kennen en proeven. Welke whisky combineren we best met gerookte zalm of gedroogde ham? Welke sherry past bij een lekker stukje peer? Wat serveren we bij een kaasassortiment? En hoe halen we het summum uit ons chocoladedessert?
Ga je op zoek naar gelijkaardige smaken, werk je eerder complementair of contrasterend?
Ontdek het proefondervindelijk met diverse verfijnde combinaties.
Botanicals & sterke dranken: a match made in heaven
Wist je dat planten aan de basis liggen van sterke dranken? Denk bijvoorbeeld aan tarwe of gerst voor whisky en vodka, de traag groeiende agave voor tequila en mezcal, jeneverbesjes voor gin & jenever,…
Heel wat granen, fruit, kruiden & specerijen zijn geschikt om een lekker drankje te maken.
Diverse technieken kunnen hiervoor gebruikt worden: we kunnen ze vers of gedroogd distilleren, een bepaalde tijd laten weken in de alcohol, of toevoegen in het glas. In vermout, gin, kruidenjenever en likeuren kun je soms wel tientallen botanicals terugvinden!
De geur van vers geplukte kruiden uit eigen tuin zorgt voor een perfecte match met de drank in het glas.